.

Top hat!

Kategori: Julle -


Jennie är klen och sjuk nu så det betyder att jag inte kan tvinga henne att blogga något idag. Tråkigt för jag älskar att hota henne med saker, som att jag sover på soffan om hon inte har bloggat något. Det funkar varje gång, även om hon vet att jag skojar.

Annars har jag slutat på jobbet - kändes tråkigt att lämna världens bästa handledare, hon var seriöst den bästa och jag lärde mig massor av henne. Så hon fick fina tulpaner av mig, vilket hon blev så glad för. Sen kunde jag inte låta bli att tänka, när jag kanske får blommor i framtiden på något jobb blir det synd om dem som satsar att köpa blommor till mig som är världens sämsta när det gäller att vattna dem. Blommorna dör alltid inom ett dygn när det gäller mig. Så, eventuellt framtida arbetskollegor - köp choklad istället... ;)

Fast det är ett mirakel att jag inte har dödat min mammas växtblomma efter ett år. Inte än. Som tur är har jag båda systrar som har bra koll på blommor. Även mamma. Älskade familjen! En av anledningarna till varför familjen är bra.

Julle

en ny familjemedlem.

Kategori: Julle -


Förrigår fick jag reda på att det var rea på longboards på stadium pga deras 25 årsjublieum (jag är säker på att jag stavade fel, så cool jag är!) så jag slog till och köpte en direkt! Jag ville inte köpa en dyr när jag inte kunde åka ändå så det var bäst för mig att börja med en billig longboard.

Hittills har jag hunnit lära mig åka på longboard i tre kvällar i raka med Jennie, tur att Jennie har tålamod med mig som är så feg av mig. Jag är bara så feg för att trilla, inget annat. Ännu ett tecken på att jag är ganska "gammal" ;)

När man är äldre tänker man mer på risker, när man är ung kör man bara på det. Ellerhur?

Och nej det är inte Louis på den sista bilden. Men den såg ut som en mini Louis! Den var bara mycket mindre och en hona. Annars var den väldigt lik Louis!

Julle

dvärgarna.

Kategori: Julle -

Välkommen till familjen, Louis.

Kategori: Julle -

Louis, på nyår mot 2012.

Jennie var hos mig för första gången då, och syrran ville inte låta Louis vara ensam hemma så jag och Jennie tillbringade vårt lugna nyår med Louis. Han myste jättemycket med oss, och tittade på fyrverkerier med oss. Det var då jag började hoppas på att han skulle stanna hos familjen Beckman/Carlin för alltid.

Idag fick jag veta att han blev idmärkt, så det betyder att han är Mallans och Tommas på riktigt nu. En ny familjemedlem, det enda djuret i Beckman nu. Vilket är lite ovanligt, att inte alla i familjen har något djur. Jag vill verkligen ha en hund och marsvin, men eftersom jag inte har en stabil inkomst nu väljer jag att ha tålamod och vänta. Men jag har ju iallafall Louis, som kan stilla min saknad liiiite efter att ha husdjur.

Inget komiskt inlägg idag, men titta bara på den där stilige mannen! Åke skulle ha gillat honom, det vet jag.

lugnet efter stormen

Kategori: Jennie -

Äntligen så börjar vi få lite ordning här hemma. Åh, vad skönt det känns att säga.
Hur mysigt det än är att klättra över berg och krypa under hyllor för att komma till toan, så kan det faktiskt vara mysigt att kunna gå ända fram till köket för att hämta vatten, utan att svära sjutton gånger för att man slog lilltån i en kant. Ni vet den där smärtan som man inte riktigt kan förklara (och man är övertygad om att något är brutet). Men samtidigt kan man inte riktigt sluta skratta.
Ett skratt förlänger ju livet, även om man får lite blåmärken på vägen.

Idag när jag handlade såg jag två valpar, tanken slog mig, hur långt straff kan man få om man snor en?
Eller kanske är bäst att köpa en själv med min käraste, vi ska nog döpa henne till Freja.

Invigde våffeljärnet idag, kände att det behövdes nämnas. När man inviger ett våffeljärn så måste man ju göra många våfflor, för att se så det riktigt fungerar. (ja, lite för engagerade kanske vi blev, tillslut fanns det ca tjugo våfflor, men ja, varför inte liksom?)

Jennie

 

Leksakerna kan skada en.

Kategori: Julle -

Idag när jag chillade hemma hos mamma med Rut stod hon och lekte med många barbiedockor, då blev jag påmind om min barndom. När vi bodde i Göteborg delade jag och syrran Malin rummet - hon var den ordentliga, jag den stökiga. Det var lätt att se för vi hade ett stort bord, som kunde delas upp. Min del var till höger, hennes till vänster. Hennes del var helt organiserad och full av färgpennor, papper och osv medan min del var... så stökig och full av bilar, batman och barnsliga leksaker. Jag brukade vara avundsjuk på Malin så jag försökte organisera min del, lika fin som hennes men jag lyckades aldrig.

När Rut åkte hem sa mamma "nej jag städar imorgon, jag lägger mig nu istället." och hennes vardagsrum var fullt av barbiedockor, bilar, snöre, bollar och kakor. Så hon får en tuff morgon imorgon, att inte råka trampa på leksakerna. Mer tuffare när man är nyvaken och villl bara ha kaffe. Ni vet väl att det gör sååå ont att råka trampa på små leksaker. 
Min värsta fiende som liten var legobitar eller ja de är fortfarande mina fiender. Jag trampade på dem för några veckor sen när jag passade Rut och Valle. De gör så förbannat ont! Man vill bara gråta. HAHA.



Julle

att lämna boet.

Kategori: Jennie -

För tillfället består mina dagar av att packa, för att på torsdag händer det.
Äntligen kanske vi ska säga.
För första gången i mitt (långa) nittonåriga liv ska jag flytta hemifrån.
Men självklart inte vart som helst, utan till min kära, i Vänersborg.

Egentligen borde jag döpa detta inlägget till "att leva i en låda", för att det är just det jag gör, för tillfället.
Hoppas på mina bara ben att det finns människor i närheten som har samma vridna, sjukt roliga humor som jag själv. (så att jag slipper sitta och skratta åt mina egna skämt, själv).

Åker gärna kundvagn och longboard mitt i natten, med en öl i handen. Skratta så mycket att man trillar och får årets sår,(som man sen drar en rövarhistoria om, så att mamma ska tycka mer synd om en).
Till dig, se detta som en kontaktannons.
Ps, jag har ps3.

Att känna sig liten trots ålder och längd.

Kategori: Julle -


Ibland kan man verkligen känna sig så liten. Till exempel, idag när vi satt hemma hos mamma var jag den enda som avskydde ärtsoppa så jag fick äta blodpudding medan hela familjen åt ärtsoppa.

När jag såg alla äta ärtsoppa blev jag påmind om min tid på Vänerskolan (min grundskola). När det var ärtsoppa och pannkakor, och det var obligatoriskt att äta ärtsoppa först. Hela min klass avskydde ärtsoppa så vi lurade husmor genom att hälla lite ärtsoppa i skålet och röra om så att det skulle se ut som att vi hade ätit. Hon blev lurad och vi fick pannkakor utan att behöva tvingas att äta ärtsoppa. Så lätt var det att lura henne varje gång, ja.
Imorgon blir det småland, blir som en mini semester för mig, gött!


Julle

under stjärnorna.

Kategori: Jennie -

Ingen har nog missat att våren är kommen och att vi inte längre behöver oroa oss för snö, (på ett tag iallafall)..

För tillfället tittar jag och min kära på "djungelns drottning".
Jag skulle med vara rädd för vattenfallsfiskar, eller tusenfotingar med tusen fötter......
Plötsligt fick jag en stark känsla att vilja klä mig som en regnbåge, eller bara slå handen emot ansiktet.

Idag har vi simmat med hajar och fula fiskar (vi kan kalla dem gamla gubbar med hår på ryggen), det var faktiskt mysigt.
Att få sitta i en bubbelpool utomhus, under stjärnorna, vad mer kan man begära?

"250 kommer att gå vilse i skogen i sommar", ska vi förvänta oss att fler gps kommer att bli sålda?

Nu ska jag starta ett kuddkrig med prinsessan, får se om hon slänger ut mig.

Jennie.

 

Listan när Jennie inte är hemma.

Kategori: Julle -


Jennie åkte iväg till ljuva Göteborg för att öla med sin kompis, så jag passade på att göra allt som jag aldrig skulle få göra annars då när Jennie är hemma.

1. kolla på porrfilmer på internet.
2. käka Jennies glass.
3. prova alla hennes kläder och råka göra hål på dem.
4. kolla alla avsnitt av Unga mödrar.
5. skriva lappar till grannarna och låtsas om att det var Jennie som skrev dem.

.... trodde ni på min lista? Tummen upp till er som trodde på den. Haha fan vad rolig jag kan vara ibland. När Jennie åkte har jag bara hunnit med att kolla på ETT avsnitt av Unga mödrar, provat EN av Jennies skjortor och INTE råkat göra hål på den, diska, göra mat och nu bloggen. Tiden går verkligen fort. Om man vill verkligen hitta på många hyss krävs det några dagar för att uppfylla alla punkter. Fast det skulle bli många roliga punkter, än de jag skrev nyss.

Och nej, Jennie är inte sån som förbjuder mig för allt. Egentid är bra ibland, för då måste man verkligen passa på.

Julle

Åldernoja är nyttig för alla gamlingars hjärnor.

Kategori: Julle -

alla har en mustasch!

Hur vet man att man är 23 år på riktigt? Jo ett brev från barnmorskemottningen. Fan vad man fick ångest, även om jag vet att alla nyblivna 23 åringar får samma brev. De var verkligen snabba med att skicka brevet. Ett dygn efter min födelsedag. Haha. Men jajaja.

Igår blev det kakor, tårta, saft och återigen tårta. Typ 9374943 kg tyngre nu, jag skulle vara ett gott, perfekt kött för kannibalerna annars då. Tur att det är olagligt att äta människor, annars skulle jag nog dödas och ätas nu redan. Min humor är så bra, jag vet... Mysigt, lugnt kalas med familjen. Valdemar med sina tre tänder, Rut med sin nya klänning som hon visade upp så stolt plus systrarna och deras biffiga karlar. Sist men inte minst, finfina mamma.

Det skulle sitta fint om man fick fylla år flera gånger om året, så bortskämd man fick vara igår. Jag vet att ni håller med mig, lilla mig. Nu ska jag laga kycklingtacos, som Jennie önskat sig. Som att hon fyller år idag... Haha.

Julle

inte en dag över tjugotre.

Kategori: Jennie -

11 mars var det då, och självklart ska flickvännen fylla år någon gång, så varför inte idag?
Idag har varit en underbart solig dag och jag träffade hela hennes familj samtidigt.
Lite som att skicka hundra män med krigsutrustning emot en byfåne.
Men nej, nu ska vi inte säga så, det gick faktiskt väldigt bra.
Blev inte slagen en enda gång, olé!
Jag fick det ärofyllda uppdraget att skapa en kreation i form av en tårta...
Precis, så tänkte jag med, men tänk där att, det gick faktiskt bra det med.
Fyra av fem toast.

Vi (eller okej, jag) började dagen med att köpa frukost till min lilla prinsessa.
Det gick ju bra, men sen när jag var klar med allt så ville min kära sova lite längre.
OKEJ, det är ju faktiskt hennes dag, men inte imorgon.....................HEH.
Under mitt besök på ica köpte jag blå läsk till damen, som hon så gärna vill ha hela tiden,
men inte alltid vågar säga.
På flaskan stod det "inte för vuxna", det fick mig att tänka på att, när är man vuxen egentligen?
Eller kan det vara så att jag köpte den illegalt och smugglade hem den till min vuxna dam?
Något att tänka på.

Jennie

Tjugotvå.

Kategori: Julle -

Imorse när jag och Jennie låg i soffan och däckade halvt pga asgod frukost, frågade Jennie..

Jennie: Vill du göra något speciellt idag? Din sista dag som 22.
Jag: Ehrm... Se film ikväll som vanligt?

Sen tänkte jag, för vissa är det viktigt att fira ens födelsedag ordentligt - det kan pågå i flera dagar. För min del räcker det bara på min födelsedag. Jag är faktiskt peppad för att fylla år imorgon, bara för jag får vara med hela familjen. Jag skulle kunna strunta i alla goda kakor osv, bara jag får vara med familjen. Valdemar växer och växer, och så blev lampa hans första tecken för några veckor sen. Plus Rut blir bara större och större så ja jag ser fram emot att fira min födelsedag med de två, OCH självklart de andra i familjen.

Men ja, min sista dag som 22 har bestått av sömn, chill, pizzor hemma hos mamma och nu gör Jennie "kattens tårta" medan jag bloggar. Efter tårtan ska vi prova med att bleka våra tänder, för första gången. Det blir nog ganska spännande...


Julle

hur man skalar en apelsin.

Kategori: Jennie -

Första inlägget, första bloggen jag äger (delvis) i mitt nittonåriga liv.
Det här börjar ju bra. Eller?

Har tänkt hela dagen på vad jag ska skriva,
något poetiskt som rör folks hjärtan, hur man skalar en apelsin, dagens mode, eller,
hur otroligt jobbigt det är att det snöar.
Har mestadels idag varit på resande fot, för att ta mig till min kära.
Så lite har ju hänt. Jag såg en bil köra av vägen, jag träffade en hund som var mindre än min sko.
Jag har pratat med en dam som ville följa med mig till Göteborg.
Det var då jag slängde mina väskor över axeln och sprang för mitt liv.
Men ett tips, när man sitter på tåget och får den där känslan att "oj, något att dricka hade varit gott".
Så kommer du på att du har cocacola i väskan i en festisflaska, i en systempåse.
Ta inte ut den framför den mest religösa kvinnan på tåget. Jag visste inte vad hon skulle ta upp ur sin väska först,
alkomätaren, elpistolen eller det heliga vattnet.

Men tanken slog mig ändå, (jag försökte stå emot) att, låtsas inte vara full och vingla av tåget
framför denna stackars förvirrade kvinnan när du väl ska av.
Vem vet vad som kan hända? Hon kanske skickar någon högt uppsatt snubbe på mig,
som en hund som längtar att få sätta tänderna i tuggbenet.
Längtar efter fäska, vilda hallon och en varm sommardag. Fast, vem gör inte det?

Jennie

Överraskningar is the shit.

Kategori: Julle -

Jennie är här nu, efter att ha varit i Småland i några dagar. Imorse när hon åkte tåg ljög jag om att jag mådde dåligt och att hon fick gå hit själv från stationen. Men nä, jag planerade att gömma mig inne på stationen och överraska henne. Jag tror folk på stationen trodde jag var en psykopat som gick omkring i stationen länge, de som stirrade så på mig. Haha.

Till sist fick jag springa på Jennie. Jag stukade nästan foten, och tappade balansen så att jag slog Jennie i ögat, typ. Hon blev rädd, inte överraskad kan man säga. Hon trodde det var någon tjej som ville slåss. Men jag tror hon uppskattade det lite.

Dagens slutsats: jag är usel på att överraska.


(Jag ska tvinga Jennie att börja blogga här ikväll. Hon har aldrig bloggat förut, förresten)

Midgets?

Kategori: Julle -

Nu börjar vi med att förklara varför vi två heter midgets på bloggen.
Ni som inte vet - midgets betyder dvärgar på engelska. Innan vi två träffades för första gången sa jag att jag var 166 cm och Jennie sa att hon var 168 cm. men det visade sig att vi var lika långa, eller om jag ska vara exakt - jag är 166,7, jennie 166,6.

Jag började kalla Jennie för min dvärg. Och så riskerades jag bli en dvärg själv pga sjukdomen då jag föddes. Jennie går med på att jag kallar henne dvärgen om jag erkänner att vi är "lika långa". Ni som inte vet, vi är inte dvärgar "på riktigt". Haha.

Plus, jag älskar alla dokumentärer om dvärgar - jag blir så fascinerad och tänker alltid på att jag kunde ha varit en av dem annars då.

Ja, så är det. Nu ska jag kämpa igen med bloggdesignen, som tur är har jag cola som sällskap. Colan är duktig på att lugna mig annars då.

JULLE


p.s (välkommen, bella!) :D

tålamod.

Kategori: Julle -

ja, det går sådär med att fixa till designen men det börjar bli en blogg nu iallafall, sakta men säkert.

imorgon ska jag förklara varför vi heter midgets på bloggen. SPÄNNANDE. eller ja vi har knappt tre läsare nu, som jag ser på statiskten. haha så spännande blir det inte, men ja.
god natt, våra kära trogna (?) läsare!

Julle